Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skämmes

Det ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan väljarna tröttnar på den ibland generande orättmätiga (s)-kritiken av regeringen. Oupphörligt kastar man stora stenar medan man sitter i ett väldigt skört glashus.
Fler och fler upptäcker den socialdemokratiska anpassningen till en regeringspolitik som innehåller både söta och sura delar. Det som skär i öronen är ordvalet och tonläget med vilket man kritiserar den politik man samtidigt tydligen inser måste föras även framöver.

I dag avslöjar Dagens Industri ytterligare en parallell. Socialdemokratiska företrädare har angripit regeringen för underrättelsesamarbete med diktaturer. Carl Bildts uttalande om utbyte med diktaturer verkar ha tagits ur sitt sammanhang av Rapport, det han sa handlade enligt honom inte om FRA.
Samtidigt visar det sig att (s) i allra högsta grad har samarbetat med diktaturer.
2005 tecknade Leni Björklund ett militärt avtal med Saudiarabien som bland annat omfattar signalspaning. Avtalet innefattar också teknisk träning, löper till 2010 och förnyas sedan med fem år om ingen säger upp det.

Jag vet inte om det är fel att ha ett signalspaningsavtal med Saudiarabien, det undandrar sig min bedömningsförmåga.
Däremot känner jag mig fullt ut kapabel att bedöma att vissa socialdemokraters skällande på regeringen antar proportioner som är närmast löjeväckande när man ser till hur (s) själv handlat och handlar på flera av de områden man angriper.

(Det gick inte att få fram en direkt adress till artikeln ’S-regeringen i avlyssningsavtal med Saudiarabien’ i Dagens Industri, scrolla dig ner på deras sida: www.di.se)

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.