Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Citat DN citat Aftonbladet

Läste just ett citat från Aftonbladet i DN. Har inte hittat artikeln i Aftonbladets nätupplaga, men den ska ha funnits på sid 8 i papperstidningen igår, 19 september. Det är Peter Kadhamar som skriver:

Citat
’Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en artikel som kan uppfattas som försvar för en regering, allra minst en som leds av en flintskallig moderat som vill avlyssna hela svenska folket. Men någon xxxxx ordning får det vara. Den 31 augusti 2006 var 221 152 öppet arbetslösa inskrivna på arbetsförmedlingen. I år var de 148 599. Så när hade Sverige det bättre? 2006 eller 2008?’
Slut citat.

Till detta ska fogas att (s) hade en mycket kreativ bokföring när det gällde vika som räknades som arbetslösa. Alliansregeringen har ändrat på en del fuskprinciper. Rent procentuellt skulle dagens arbetslöshetssiffror vara ännu lägre om man tillämpat samma principer som tidigare.

Det är dock inte tid att förhäva sig alltför mycket. Vi har långt ifrån drabbats fullt ut av finanskrisen än och arbetslöshetssifforna kommer att stiga på grund av den globala krisen.
Den som tror att gårdagens uppåttur på börsen fixade det hela ägnar sig åt självbedrägeri.

Men det är bra att Sveriges arbetsmarknad och statsfinanser hann friskna till så pass innan vi måste gå i strid med de kommande utmaningarna. Det är inte bara Alliansregerings förtjänst, men den återfunna arbetslinjen har absolut bidragit.
Det återstår en del kalibrering och lösningar för dem som blir utförsäkrade. Men det kommer.

Intressant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.