Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bild från mitt vackra Vännäs VII


Framåtblickande förfäder har slagit flera broar i Vännäs. Gedigna kommunikationsverktyg som gjort mycket nytta, även Tobackabron på bilden trots att den gjordes för vek och några meter för smal.
Med tanke på slalombacken m.m. borde den ha varit ersatt, trots att nästa bro sannolikt blir mindre harmonisk och vacker i linjerna.

I min riktigt unga ungdom gjorde några av mina jämnåriga och jag halsbrytande vansinnigheter på denna bro. Den självpålagda preskribtionstiden har inte gått ut än så jag tiger som muren.

2 kommentarer

  1. karin

    Visst är naturen vacker utanför Vännäs, men det finns en hel del att önska inne i ”centrum”…eller hur??
    Hälsningar Karin!

  2. Jan Nilsson

    Det kan du väl ha rätt i. Det är ju så med alla stora metropoler. Vad är Sergels torg mot Stockholms skärgård? *s*

    Allvarligt talat så bor ju de flesta i Vännäs kommun utanför centralsamhället. De flesta av de här fotona visar ju platser och områden som ligger i eller nära den mindre tätorten i Vännäs, nämligen Vännäsby. Många människor tänker bara på ”hörnan” eller ”köpingen” när man hör Vännäs, men det är oerhört mycket mer.
    Det finns mycket fint i själva Vännäs också och mycket som kan bli bättre. Många områden har t.ex. älven som utsikt eller några minuter bort.
    Det finns många byaområden också där man både kan bo naturskönt och ha 35 minuter till sjukhuset och universitetet och 45 minuter till flygplatsen. Fjuttiga avstånd jämfört med hur många Stockholmare har det.
    Jag kan tycka att det är märkligt att inte fler har upptäckt möjligheterna och prisnivån så nära ”dyrume”.
    *reklam, reklam*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.