Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Så bra FRA de kan va

Övertolka inte överskriften.
Vi har inte sett exakt hur förslaget till ny FRA-lag kommer att bli. Det ska bli spännande att se organiseringen av domstolen som ska ge spaningstillstånd. Detaljer som är mindre bra kan kanske komma fram.

Samtidigt tror jag att det här är det närmaste vi kan komma vad gäller nödvändig underrättelsetjänst och tillräcklig integritet. I den bästa av världar hade vi inte behövt FRA alls, men i ’gammvärlden’ behövs verksamheten.
Möjligheten till rättslig efterkoll av spaningen lär hålla en tumme i ögat på operatörerna. Lyckas främmande land köpa spioner på Lovön, vilket inte är omöjligt, kommer de hellre inte så långt med den kontroll som nu skissats.

Det känns bra att Reinfeldt och alliansregeringen gjort den avbön som gjorts idag. Det är i mina ögon ingen prestigeförlust, det känns riktigt starkt. Prestigeförlust, på flera vis, hade det däremot varit om man inte förmått ändra sig. För många med mig har den tidigare hanteringen känts mycket olycklig. Allt det regeringen gjort har för många drunknat i FRA-saken.
Det känns också skönt att regeringen inte svek de FRA-kritiska ledamöter som på ett löfte vek sig i omröstningen den 18:e juni. Jag hade nog inte i en så viktig sak vågat vika mig bara på ett löfte, men nu ser man ju att Reinfeldts regering gick att lita på.

Jag ser fram emot att någon gång efter oktober aldrig mer behöva skriva förkortningen. Annat än kanske när jag kollar om jag avlyssnats!

Sen är jag ju glad att regeringen köpte mitt förslag. *ler*

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.