Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vännäs – Friherre Matts Lundgren klagar

I afton nyttjade jag min medborgerliga rätt att bevista kommunfullmäktiges rådslag i Medborgarhuset.

Friherre Matts Lundgren såg rätt avslappnad ut under sammanträdet, även om han på bilden jag tänkte bifoga ser nästan lika sluggeraktig ut som i forna tider.
(Är det fler som haft problem med att bifoga bilder idag, eller är det jag som har egna problem?)

I samband med delårsbokslutet hade både han, Sixten Jonsson och Britt Strömberg förmaningar till oss i Kommunstyrelsen inför de kommande strategidagarna. Det går inte att komma dit med spenderbyxorna på. Dessa dagar är inte budgetdagar, men ändå.

Det finansiella oväder som nu viner kring våra öron kommer att få konsekvenser för oss, det är bara att inse. Ingen panik gagnar, men vi ska heller inte inbilla oss att allt bara blir som det kunde se ut för några månader sedan.

De som manar till återhållsamhet utmålas ofta av gemene man som utpräglade ’mammonister’ som framför allt vill bygga upp en god ekonomi och inte ser till ’de mjuka värdena’.
Inget kan vara mera fel. Ekonomin är inget självändamål, men tappar en kommun kontrollen kommer panikstoppet eller kraschen att innebära så mycket mer lidande för de svaga och små än ’gnetarnas’ kontrollerade besparingar.

Hur var det då med Matts Lundgrens klagan? Jo, han tyckte att jag var lite slapp och slö när det gällde bloggandet, att det inte blev så mycket.
Jag undrar om han menade att det var länge sedan jag skrev om honom? Då får det väl anses åtgärdat med det här. *s*

2 kommentarer

  1. arl-Gustav Sjöström

    Jag utgår från att det ligger ett internt skämt i att kalla Matts Lundgren för friherre. Jag ar svårt att hitta någon i de kommunala politiska livet i Vännäs som passar sämre ihop med en adelstitel.

    Nog måste du väl förklara ditt val av titel på vårt f.d. kommunalråd. Jag utgår att dethar en djupare bakgrund än bara just detta att han nu är fri från kommunalrådsuppdraget.

  2. Jan

    Matts har väl fått en del utmärkelser och titlar genom åren, men vad jag vet har han inte adlats än. Har inte England en och annan excentrisk adelsman förresten?

    Visst är det ett skämt, ytligare än du trodde. Det händer att jag använder orden friherre och friherrinna när jag talar med nyligen pensionerade vänner som man kan skämta med. Särskilt när det gäller dem som haft ansvarsfulla och arbetstyngda poster och börjar kunna ägna sig mer åt sig själv och de sina.
    Senast sa jag det till en riksdagsledamot som nyligen blivit ”fri”.
    Man kanske ska vara lite försiktig med sina ordlekar, jag har full förståelse för att pensioneringen har flera sidor och kan upplevas väldigt olika.
    I Bibeln står det om livet att: ”När det är som bäst är det möda och bekymmer.” (Psaltaren 90:10) Och visst ligger det väl mycket i det…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.