Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Rättvisa

Det talas en hel del om rättvisa i dagens läge. Ofta i högt tonläge.

Man kan fundera en del över rättvisan gentemot nästa, mindre, generation som ska driva det här samhället. Hur ska vi föra en rättvis politik gentemot de unga som ska ta över?
Här kommer naturresurser och miljö in, men även statsskuld och samhällets kostnadsmassa. Och inte minst, grogrund och förutsättningar för nya företag. Var finns och startas de svenska företag där dina barns välfärd och välstånd genom kunskap ska byggas ihop? Där enkla saker ska förädlas till mer komplicerade och värdefulla, där värden ska bli till? Var kommer dina barns Volvo, Scania, SAAB, ASEA och Sandvik m.fl. att finnas?

Min övertygelse är att vi måste göra det här samhället enklare och mindre administrativt och ekonomiskt svårdrivet. För dina barns skull. Min övertygelse är att vi måste värna arbetslinjen som den här regeringen försökt göra. Har du bättre förslag på hur det kan göras så kom gärna fram med dem. För barnens skull.
Hade du tillåtit utvecklingen som fanns under den socialdemokratiska perioden att få fortsätta, med färre och färre arbetande som skulle försörja fler och fler som inte arbetade, då är det inte säkert att dina barn hade förlåtit dig. Särskilt när de hade fått räkningen på statsskulden som kanske inte du, men många på vänsterkanten inte menade behövde betalas ner.

Vi kan ha en mycket tuff period framför oss. Den måste vi rida ut med dina barns långsiktiga bästa för ögonen. Det är rättvisa.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.