Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

USA-resa?

Farbror doktorn var orolig för att min förkylning skulle bli till något mer, så nu gäller det att ta det lugnt. Om två veckor skulle det ju bära iväg till USA.
Älgjakten på lördag får vara. Jag skulle i alla fall hosta bort alla älgar inom ett antal hundra hektar ändå.

Det blir en kort och intensiv USA-resa anordnad av SvD. (Man får väl tiga om att man har DN) Ett par nätter på flyg och fyra nätter i New York och Washington. Det ser ut att kunna bli ett par lediga förmiddagar, kanske.

Det blir säkert förändringar, men preliminärt ska vi träffa en del lokala politiker i New York och få aktuell information om valkampanjerna.
Det ska bli spännande att se i vilken mån situationen i ekonomin har påverkat folk och kampanjer. Mycket kan också hända under veckorna som är kvar.

Ett besök på FOX TV är inplanerat där det ska bli valanalys och en diskussion om hur amerikanska media har bevakat valet.

På valdagens morgon blir det tidig bussresa till Washington med flera nedslag i olika vallokaler på vägen där man får pejla stämningar och känna av miljön bland väljarna. Valdagen är en rätt vanlig arbetstisdag i USA, det beror på arbetsgivaren om man får avdrag på lönen eller inte när man går och röstar. Det ska man tänka på när man jämför amerikanskt valdeltagande med svenskt.

På eftermiddagen ska vi till Georgetown University där det bland annat blir föredrag över amerikansk författning och valanalys av en professor som heter Stephen Wayne. Han är en hyfsad tungviktare som bl.a. skrivit boken ’The road to the White House’, en genomgång av amerikanske presidentvalskampanjer som visst kommit ut i sin åttonde version i år.

Det gäller nog att ha sovit gott några nätter när denna mastodontdag avslutas med valvaka någonstans i Washington.
Dagen efter blir det lite eftervalsanalys och så hemresa.

Det vore trist att vara hemma och ha lunginflammation istället.

Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.