Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det händer saker


Idag har det startat en studiecirkel i politik hemma hos oss, men jag fick inte vara med. Vid fikat fick jag delta och så fick jag städa bort och diska.
Det var kvinnornas kväll.
Alla som tänkt komma hade inte möjlighet, men jag hoppas att de blir fler eftersom. Inbjudan har gått ut till moderata medlemmar, men alla som tänkt komma är nog inte moderater.
Cirkeln handlar om kommunal politik och ikväll började man att titta på mötesteknik och litegrann av kommunallagen.

Ett par av de närvarande är ledamöter i var sin nämnd och det är väl inte otroligt att fler i gruppen får erfarenhet av nämndsarbete om världen står och vi får leva.

Jag blev faktiskt lite smått osäker och aningen avis när jag tjuvlyssnade. En del saker de tog upp hade jag behövt ha mer koll på. Jag är ju en färsking i politiken. Två andra män har också frågat om de får vara med, men just den här cirkeln är och blir för kvinnor. De får i regel sitta och lyssna lite för mycket i de flesta fall.

Inom mitt parti har vi i ärlighetens namn några ’utvecklingsområden’. Ett är Norrland och vårt inland, ett annat är detta med kvinnorna. Idag när det är så få som tar ansvar för vårt gemensamma samhälle har vi inte råd att ha så få med från den ena halvan av befolkningen. Särskilt inte från den bästa och noggrannaste.

4 kommentarer

  1. Cyrene Degerlund

    Toppen Jan!
    Att du uppmärksammade kvinnors nödvändighet i vårt parti…….
    Hade inte möjlighet att vara närvarande på träffen, men kanske nästa gång, hoppas på en inbjudan till den…..

  2. Jan N

    Monica, du är mycket välkommen. Torsdag den 13 november 1830 är nästa träff på Fågelstigen 31. Slå en signal på 0935-12000. 070-7731681 är förresten ännu bättre så får du tala med Agneta direkt. Hon är inte heller så ofta hemma och svarar i den vanliga telefonen.

  3. Jan N

    Nästa gång skickas det inte ut något skriftligt, men som du ser på meddelandet till Monica så är det torsdag den 13 november nästa gång.
    Och tacka inte mig, det är ett kvinnoinitiativ. *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.