Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utblick och inblick


Jag är glad över de möjligheter jag fått att resa i mina dagar, ingen ska tro annat. Trots att mixen av ålder, sammanlagd arbetssituation och lite för lite sovande kanske fått mig att låta aningen för lite entusiastisk ibland.
Just nu känns det väldigt spännande att få resa till USA över valets klimax. Jag känner mig tacksam över möjligheten att vidga perspektiven lite. En sak jag önskar att resandet ska ha med sig är att man blir lite ödmjukare och aningen mindre hemmablind.
En sak jag tänkt på det sista dygnet är den lätt schizofrena inställning till landet som vi har här i Sverige. Man kan ha synpunkter på hur de utformat sin demokrati och hur systemet fungerar. Samtidigt kan man tänka på sina intryck från barndomen. Vi kom hem till familjer där det fungerade så väldigt annorlunda än hemma hos oss, men det fungerade!
USA är bl.a. landet där man väljer sin sheriff på tisdag, plus presidenten och en del andra makthavare. Där ligger vi lite i lä.
Mer om detta senare.

USA är annorlunda, i ett svenskt perspektiv. Och samtidigt så lika.
Den som tror att vi inte har något alls att lära har antingen aldrig varit där, eller också är lider man av svår trångsynthet. Jag tänker berätta en historia om det senare.

Det känns ovant att resa bort på Alla helgons dag. Den helgen brukar se annorlunda ut för mig. Jag hann i alla fall åka iväg på början av en konfirmandåterträff i Byske på torsdag kväll innan det bar iväg. Det ångrar jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.