Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

McDonalds klockan sex på morgonen


Jag hör normalt inte till dem som släntrar in på McDonalds vid sextiden på morgonen, men ikväll blev det så. Klockan var 0100 lokal tid, men kroppstid var den 0600. Hungern hade tagit mitt ressällskap Jonas och mig.
New York sover inte. Mitt på natten mellan lördag och söndag kommer McD-bilen och lastar av varor.

I natt blir det vintertid här så vi tjänar en timmes sömn, vilket kan behövas.

Vi bor på 38th Street nära Madison Square Garden och det känns helt lugnt att vara och vandra vid ett-tiden med kameran på magen. Gatukriminaliteten har minskat ordentligt från 1988 då jag var här med fru och syster.

Vår guide säger att man inte märker så mycket av valfebern i New York, det är högre temperatur på andra håll. Här diskuteras det en del, men staden är övervägande demokratiskt präglad och debatten går inte så hård på gator och torg. I TV har man däremot börjat ta till det tunga artilleriet och smutskastar varandra ganska duktigt.
Även här anser man att Obama går mot seger, men man förstår att amerikanerna inte alls är lika säkra som t.ex. majoriteten av svenska medier varit ganska länge.

2 kommentarer

  1. Jan

    Hehe..

    Tackar!
    Action och action, jag försöker lära mig en digital systemkamera och kommer väl om någon månad att kunna den så pass som jag borde ha gjort innan jag åkte.
    Det är roligt med bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.