Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En öppnad dörr


Fick nyss syn på den här bilden. Den togs på valnatten i Washington när jag efter valvaka och gatufestfoton fick gå en timme mot hotellet innan jag fick tag i en taxi.
Jag kunde inte låta bli att ta nattbilden på den öppnade porten med ljuset innanför.

Många kan kanske i dagsläget se en politisk symbolik i den, men det gör inte jag. Politik är lite som pengar. De har båda en betydelse, men begränsad nytta och räckvidd. De kan vara nyttiga verktyg för en tid, men aldrig målet och meningen. Kan inte vara ’Ljuset’.

Ingen liten människa kan heller vara värd vår förtröstan eller att vi ställer hela vårt hopp till henne. Den enorma förtröstan en del ställer till Amerikas kommande president kan skrämma mig en smula. Det är upplagt för stora besvikelser.

Jag ser något helt annat i bilden.

4 kommentarer

  1. K-G Sjöström

    En sak som jag länge tänkt säga är att berömma dina fina bilder. Den här är fin. Dessutom inbillar jag mig att jag, ogudaktige man, också förstår dina tankar i texten.

  2. Jan N

    Tack!
    Det är det som är så fint med den öppnade dörren, den är öppnad av en som hade nyckel. För oss som är ogudaktiga också. *s*

  3. Jan

    Tackar!
    Jag gick längs bitvis ganska mörka gator mitt i natten och plötsligt fanns porten bara där med det här strålande ljuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.