Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lars Ohly vill höja skatten för låginkomsttagare

Detta sa han i tisdagens Rapport.

Man förstår ju att Lasse O legat sömnlös ett tag sedan det blev klart att vi lämnat platsen som det land som tar ut allra mest skatt i hela världen av sina invånare. Nu är vi ju nere på en inte lika ärorik andraplats, strax efter Danmark.

Det är klart att det är tufft för Sveriges låginkomsttagare att behöva släpa runt på så mycket pengar efter varje löneutbetalning. Men, hav förtröstan ni alla som tjänar från 17 000 i månaden. Lars Ohly lovar att ni ska få betala mer i skatt! Överskottet ska inte längre vara så betungande. Mona Sahlin har egentligen samma löfte, men Lars är riktigt öppen och tydlig med det.

Ska man vara lite mer allvarlig så här på slutet kan man säga till dig som arbetar som barnskötare eller vårdbiträde att det är väldigt långt ifrån säkert att den tusenlapp du kanske skulle få betala mer varje månad med La-Ma-Mona (Lars, Maria och Mona eller vilka det nu kan bli om det skulle bli regeringsskifte) verkligen skulle förvaltas på ett sådant sätt att du skulle tycka att det var en bra idé att lämna ifrån dig den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.