Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Obegåvad, lat eller stockkonservativ?

Jag brukar inte köpa så mycket andra tidningar än dagstidningarna jag prenumererar på. Härom dagen trillade jag dit på en fototidning. Den lockade med en liten ’minitidning’ innanför omslagsplasten. Där skulle man få lära sig allt om digitalt foto i svartvitt.

Jag såg fram emot att få veta mer om detta intressanta ämne. Jag är lite av en fotografisk periodare och fotar stundtals ganska mycket. Den svartvita bilden har sin lockelse och ikväll rev jag upp plasten och satte ögonen i text och bild.

När man köper en tidning blir man ju allt som oftast besviken. Särskilt när man torskar dit på en fördummande kvällstidning. Nu kände jag mig i stort sett lika lurad som alltid när man köpt en sådan, A eller E, för rubrikens skull.

Första uppslaget handlade om fotografering, resten av tidningen om digital efterbearbetning. Photoshop och dylikt. Det är möjligt att jag är för dum eller för lat för att ens komma på tanken att lära mig de här programmen. Jag vill i alla fall ha ut min bild färdig från kameran. Datorn använder jag för att förvara, hantera och visa mina bilder. Möjligtvis kan jag beskära en smula, kanske ljusa upp lite eller släcka röda ögon. Naturligtvis får man anpassa bildstorleken till bloggar m.m.
Jag kan vara för konservativ eller kanske glömsk för att även forntida mörkrumsarbete innebar efterbearbetning.

Hur som helst, jag vill fotografera. Inte göra artificiella bilder.
Det fanns ett par artiklar i själva tidningen som var intressanta. Tur det.
Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.