Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ska (c) ge Saabs och Volvos styrelser argumentet för att lägga ner?

Visst skämtar någon med mig?
Skulle ett alliansparti mena att vi ska ha speciella utsläppsregler bara för Sverige? Något som skulle kunna slå ut inte bara svensk bilindustri utan betydligt mer av vårt näringsliv i samma smäll? Något som säkerligen skulle sänka konkurrensen i Sverige då flera tillverkare förmodligen skulle hoppa över det här landet. Det skulle antagligen bli för dyrt att göra specialmodeller bara för oss. Redan nu är ju priserna högre än de behövt vara på grund av diverse särlagstiftning.

Att visa sin miljöradikalitet genom att i stort sett strunta i om Sverige har någon fordonsindustri eller inte, det hör inte hemma i ett borgerligt ansvarstagande parti.
Tror någon att det är detta Saabs och Volvos ägare just nu behöver höra? Ska (c) ge deras styrelser det avgörande argumentet för att lägga ner i Sverige?

Visst skulle man önska att Saab och Volvo tänkt lite längre när de utvecklat sina bilar det senaste årtiondet. Även om man bor i älgrikt land och inte gärna kör hur liten bil som helst kan man ju få ner förbrukningen. Se t.ex. på BMW och vissa Mercedesmodeller.
Vi kan inte heller tro att vi ska göra något gott för miljön om vi slår sönder den svenska ekonomin. Förutom att göra livet svårare för de sämst ställda skulle vi kunna hamna i något av ett ’Kuba-läge’ där ekonomin blir så dålig att man får köra med sina gamla bränsleslukande och bristfälligt renade bilar. Man har helt enkelt inte råd att köpa något nyare.

Jag känner så många kloka och ekonomiskt begåvade centerpartister. Ni är ju ett ’gräsrotsparti’ som inte brukar vara rädda för att säga vad ni menar uppåt i partiet.
Gör det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.