Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Struntar riksdagsförvaltningen i halva Sverige?

…och i riksdagsmännens arbetsmöjligheter när man besöker samma område?

Riksdagen har bytt mobilleverantör, man har gått från Telia till Telenor. För ett år sedan gick man över dit med riksdagsmännens mobila bredband.
Följden är att de flesta riksdagsledamöter bara har täckning för mobiler och datorer i Norrlands större befolkningscentra och längs några av de större vägarna.

Det är ju bara klart att det här måste rivas upp. Upphandling ska vi ha, men förutsättningarna måste ligga klinkande klara. Är riksdagsförvaltningens ansvariga tjänstemän så generande inkompetenta eller likgiltiga för en sådan här demokratiaspekt så ska vi anställa andra.

När jag blivit inropad av Telenors försäljare i t.ex. något köpcenter i Stockholm har jag helt vänligt upplyst om att jag bor i Norrland och ibland fått ett vänligt leende och ett ’Ok, jag förstår’ tillbaka. De vet att de saknar täckning i halva Sverige.

Det tog tydligen inte riksdagsförvaltningen reda på. Visste man det och upphandlade ändå blir jag riktigt upprörd.
Norrlands riksdagsmän får enligt dagens VK behålla Telia via ett tilläggsavtal. När andra riksdagsmän via utskott och annat besöker Norrlands inland så är och förblir telefonen tyst.

Vi räknar med en del besök av partitoppar i Norrland och inlandet framöver. Ska de då låna våra telefoner, ha med sig statliga brevduvor eller köra med röksignaler?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.