Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Arbetet avslutas och fortsätter


Vid 17-tiden avslutades den andra kommunstyrelsedagen i Vännäs med att det lades förslag till en styr- och en referensgrupp som ska lotsa idéerna vidare.

Även om KS-ledamöterna på bilden ser stillsamma ut så har det varit dagar med många tankar och mycket debatt. Ledamöter som aldrig tidigare haft personliga samtal har utbytt tankar och funderingar, vilket inte är att förakta. Grupper som fungerar bra tillsammans sägs kunna uppvisa högre sammanlagd ’IQ’ än gruppens delar var för sig. Grupper som inte alls fungerar ihop blir istället mindre intelligenta än sina delar.
Idag fick en del av oss uppleva väldigt ’spänstiga’ samtal med ’tankeuppfinningar’ som utvecklades vidare under samtalets gång.

När man ska tala om framtidens styrsystem och samtidigt försöka rationalisera i planer och system hade inte varit dumt om man vetat förutsättningarna 3-4-5-10 år framåt.

Fast, vid närmare eftertanke hade det varit dumt. Det är skönt att vi människor slipper ha detaljkoll på framtiden. De stora dragen måste man som politiskt medansvarig försöka förutse ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.