Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bara bluff?

(Johan Söderling, det här hinner du nog inte läsa, fast du kanske borde)

En kommentar till K-G, apropå detta med det du skrev om ’löftet om en ny sorts moderater’.

Jag var ’småfolksmoderat’ i min ungdom, förmodligen av födsel och ohejdad vana.
Beroende på vissa omständigheter, missförstånd, broilerodlande i politiken och mitt heta humör blev det bara något knappt år i partiet i mitten på tonåren. Sen gick jag ut under pubertalt buller och bång tillsammans med två andra hetsporrar.

Jag har inte alltid röstat m, men började igen. Från början kanske av besvikelse på partiet som hade fått min röst under några val.
Vissa hade försökt värva mig till politiken flera år. En vän hade jobbat länge på projektet. En ultimat låginkomsttagare förresten. En som utan tanke på pensionsvillkoren jobbat för jordens riktigt fattiga det mesta av sitt yrkesverksamma liv.

2006 blev det allvar. Något som medverkade var ’Nya moderaterna’, som inte bara är ett lurendrejeri. Något hände, viktiga dimensioner kom till och parades med ekonomiskt ansvarstagande.
Opportunism och slimmade politiska reklambudskap utan täckning höjer mitt blodtryck och får mig att osäkra den revolver jag som väl är inte har.
Det har hänt att jag önskat att mitt parti hade haft mer livserfarna sakkunniga och budskapskläckare. Det gäller definitivt inte bara mitt parti. Ibland finner jag politiken plågsamt ytlig och krämarmässig.

Likväl, för en konservativ med bibelkristen människosyn, ett socialt samvete, en svaghet för ’underdogs’ och som trivs bäst där man inte behöver vara ’märkvärdig’ så blev ’Nya moderaterna’ ett alternativ när det var tid för mer samhällsengagemang.
Hade jag inte sett att det fanns en täckning för det nya namnet hade jag knappast fördjupat engagemanget.

Jag köper absolut inte allt, det har den som läst det jag skrivit sett. I vissa saker är jag en gammal moderat. Men, ska man hitta partiet där man ärligt kan säga ja till allt så återstår bara att lämna moder Svea i händerna på närmaste diktator.

Menar man att Sverige tillhör socialdemokraterna man hört om från svunna tider förstår jag att man vill tro att ’Nya’ moderaternas djupare sociala engagemang bara är ’maggots’ avsedda som agn för ’rödingar’.
De kommer att bli besvikna. Om man nu kan bli det på att någons välvilja är större än man velat tro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.