Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Den datorfria dagen

På vissa områden går jag från klarhet till klarhet, på andra områden är det ungefär lika uselt som vanligt.

Till klarheterna räknar jag att jag lärt mig jungman Sjöströms ’fetstilstrick’.
Dessutom det att jag glömde mobilen hemma förut i veckan, vilket gav mig en lugn dag.
I går glömde jag datorn på jobbet istället. Jag tog datorväskan, men hade så mycket annat i den att den var lika tung som vanligt så jag reagerade inte på att den bärbara låg kvar på skrivbordet. Sålunda fick jag en lugn senkväll i går och en lugn lördag. Inga mail, inga cybernyheter, inga bloggar.

Nu funderar jag på vilken veckodag som framöver ska bli den mobilfria och vilken som ska bli den datorfria. Jag har två troliga på gång.

Datorfritt har det varit rätt länge nu för min före detta elev som parkerade sin dator hos oss för några veckor sedan. Det vankades tenta på universitetet den nionde december och för att vara säker på att inte datorn skulle spoliera uppladdningen så fick jag ta hand om den. Jag kände mig hedrad.
Jag hade väntat den datorsvultna studenten på kvällen den nionde, eller möjligivis tidig morgon den tionde. Datorn står här fortfarande så kanske är de någon som upptäckt att det finns ett fascinerande liv utanför cybervärlden också.

Efter aftonens julgröt på Mariehemskyrkan hämtade jag hem min.

En kommentar

  1. Pingback: Datorfria dagen | tankesatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.