Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bevingade ord 2008 II

Dagens förmodligen sista livstecken. Ytterligare ett ’bevingat ord’ från DN:s ledarsida i går, söndag. Jag är inte säker på att BH har rätt om ordets ursprung, men det må vara. De uteblivna kommatecknen är DN:s, om någon fler saknar dem.

’Värdegrund

Värdegrund lanserades först av kristdemokraterna som ett kodord för tio Guds bud men blev under 2008 konsultbranschens nyaste födkrok.
Ett omständigt sätt att tala om att människor ska uppträda med hyfs och förstånd mot sina medmänniskor. Men uttryckt på detta rättframma sätt går det inte att hålla utbildningar, utföra test och uppföljningar för stora pengar. Sådana insatser har man haft behov av inom Försvarsmakten och i vårdsvängen för att inte tala om alla vilsna skolledningar.

Barbro Hedvall’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.