Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bevingade ord 2008

Ytterligare ett guldkorn från DN:s ledarsida. Detta från igår då de radade upp några av årets ’bevingade ord’.

’Utvärdering

En god tanke som har gått över styr. Det kan vara bra att veta hur många höftledsoperationer ett sjukhus har utfört eller hur många studenter som har fått godkänt på en utbildning. Men om utvärdering blir själva målsättningen för en verksamhet är risken stor att man helst gör det som är enkelt mätbart.
Som till exempel när polisen gör alkotest på platser där man hinner ta många prov eftersom så gott som alla förare är nyktra. Det kan vara värt att komma ihåg att meningslösa planmål var en anledning till Sovjetunionens kollaps.’

Henrik Berggren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.