Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kubanskt stuk på ’Ohlyansens’ jordbrukspolitik?

Eller kommer idéerna från Grucho Marx?

Man hittar ibland små guldkorn i tidningarna när man varken kommer sig ut eller orkar göra något nyttigt. I dagens DN hittar man den här saken av Håkan Boström på ledarsidan:

’Agrarsocialism

Det röd-gröna alternativet kan uppenbarligen betyda olika saker. Vänsterpartiets ordförande i Uppsala – Johan Persson – har en alldeles egen grön vision som han redogör för på sin blogg. Med hjälp av ’omfattande statliga ingrepp’ ska jordbruket omvandlas efter kubansk förebild och ersättas med odlingslotter inne i städerna.
Persson har även en praktisk lösning för hur vi ska få utrymme till storstadsbonderiet: ’När vi avskaffar massbilismen kommer vi att ha stora väg- och parkeringsytor som kan odlas upp.’
Jämfört med röda khmerernas gamla idé att tvinga ut stadsbefolkningen på landet för att odla jorden är detta onekligen ett steg i rätt riktning. Vänsterpartiets måttstockar är som bekant lite annorlunda. Vem vet, Johan Persson kanske rent av blir Lars Ohlys kandidat till jordbruksministerposten?’

Det här blir grejjer. När vi i Vännäs lägger ner Sixten Jonssons storjordbruk i Mosjö, odlar upp Oscarsparken istället och kanske sätter potatis på E12:an. Den kommer upp saltad och klar! Vilka visioner breder inte ut sig för våra ögon!
I internationalens näst sista vers sjunger vi bl.a: ’..då lättingen ej råda får..’ Det ska vara sant! Våra vägar och parkeringsytor kommer att bereda ett visst motstånd mot odlingsmödorna.
Nu är Vännäs inte någon stad, men man kan ju fundera vilka odlarstråk kamrat specialagronom Persson skulle rekommendera i Umeå. Parkeringshuset Nanna kanske?

Ge Lennart Holmlund några Treo, någon…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.