Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mat- och medicinleveranser till Gaza beskjuts – av Hamas

Det sägs mycket som inte är sant i den rådande situationen i Gaza. Mycket sanningar förtigs och förnekas också.

Röster som nog vill vara Israels vänner kan ramla i gropen där man beskriver situationen som om allt vore nästan bra.
Andra vill påskina att Israel försöker svälta ihjäl och utplåna Gazas befolkning och använder gravt felaktiga ord som t.ex. folkmord. Ville man utföra ett sådant skulle man nog kunna döda 100 000-tals per dygn med massiva bomb- och artillerimattor och definitivt sluta föra in mat och förnödenheter.

Den sista veckan beräknas bortåt 10 000 ton mat och mediciner förts in via Israel. Problemet kan sedan vara att Hamas sköter distributionen. Vad vill man för ögonblicket uppnå? På det beror mycket.

Läs den här ögonvittnesskildringen av Lars Back, Finland. Det han skriver står för honom, men lägg märke till det fler och fler får upp ögonen för. Frågan är hur mycket man kan lita på TT. Vi måste förmodligen ta våra nyheter med en större nypa salt än vi trott.

Hans blogg finns i den finska tidningen Kyrkpressen

3 kommentarer

  1. Isak

    Det är mycket som sägs som inte är sant.Och tyvärr så är du bland
    dom som är flitigast i att försvara
    Israels illgärningar. Och gärna för-
    storar Hamas övergrepp. Men du kan inte blunda för fakta, att Israel
    under den senaste veckan har
    mördat 33 barn. Och att flera var
    skjutna i huvudet. Dessutom är det
    många civila som mördats. Vad har dom gjort?

  2. Lisbet - bloggen bredvid..

    Ibland orkar inte min hjärna med alla dessa illdåd som görs ute i världen. Jag måste stänga av för att inte förgås själv.

    Vet att det inte är bra men känner att mitt engagemang måste ske här och nu. Så tacksam att andra orkar engagera sig i världsfrågor.

  3. Jan N

    Förstår din känsla. Den rena ondskan, särskilt kombinerad med gränslös dumhet, kan göra en nästan livstrött. I alla fall glad att man inte är ung. Det kan vara de riktigt stora sakerna, eller det obegripligt onda och nära. T.ex. när man för ”skojs skull” angriper samhällets hjälpare, räddningstjänst och sjukvård, med fyrverkerier. Som nyss i Vilhelmina.
    Om inte föräldrarna, kompisarna och samhället agerar med kraft i sådana lägen, då kan man frestas att lägga allt engagemang på hyllan och hitta någonstans där man kan bli eremit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.