Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Måtte inte Israel försöka med detta

I dagens DN kan man läsa uppgifter om att Hamas stridsledning finns i bunkrar under det stora Shifa-sjukhuset mitt i Gaza.
Det är ingen ny taktik på den palestinska sidan. Man kan förstås mena att de inte har så många ställen att hålla till, men det är nog inte bara det.
Det finns en lång tradition att gömma stridande och vapnen i både sjukhus, ambulanser och moskéer.

Måtte inte Israel falla för frestelsen att försöka ta ut Hamas stridsledning där under sjukhuset. Folkets lidandesmängd och den långsiktiga opinionsförlusten blir alltför stora. Just nu har Israel en styrkeposition, men frågan är hur ett sådant försök skulle påverka landet möjligheter att överleva på sikt.
Omvärlden verkar tillräckligt enögd ändå.

Titta gärna på den här filmsnutten om du hör till dem som tror att Gaza bara är en hopträngd stadsbebyggelse. Filmen är från idag, tror jag. En israelisk film, en partsinlaga, men jag tror att det nästan bara finns sådana just nu.

Läs gärna Jerusalem Post också, om du hör till dem som vill veta mer. Om inte annat för att se vad de skriver. Många bilder är de samma som i våra tidningar, men texterna är fler. Du hittar också krigskritiska sådana.
Det är mer ont om Hamaskritiska uttryck inne i Gaza. Inte för att de inte finns, utan beroende på andra saker.

Låt oss följa Iran i kampen mot Israel! Det är en uppmaning som kommer från Andreas Malm, syndikalist och skribent. Du ska ha gott om tid om du ska läsa det där och det är kanske inte värt det. Men det är intressant att se vilka världsbilder som kan uppstå, mitt i Sverige.

Intressant

En kommentar

  1. Jan N

    Uppgiften om Shifa-sjukhuset och Hamas stridsledning står bara i nätupplagan som det är länkat till. Inte i papperstidningen .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.