Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att gilla läget

Uttrycket har militär bakgrund och har inget att göra med att man tycker om det som sker. Det betyder något i stil med att konstatera läget och att inte bli apatisk, gagnlöst nostalgisk eller tillbakablickande. Inte bli blint hämdlysten, drabbas av raseri eller förlamande bitterhet.

Göra det bästa av situationen kanske kan vara en översättning?
Den förmågan har nog behövts i många ofreds- och krigssituationer när förhållanden kunnat ändrats så dramatiskt på ingen tid alls och inga möjligheter funnits att ’backa bandet’.

Jag är tacksam för vår exempellöst långa fredstid och vårt välordnade svenska samhälle under några årtiondens välstånd på världsrekordsnivåer.
Jag hoppas bara att också vi har förmågan att ’gilla läget’ i en tid när så mycket vi inte trodde kunde ske ändå sker. Mitt i ett läge ingen gillar och ingen förutsåg.

God morgon på er, nu ligger en ny dag framför oss!

2 kommentarer

  1. Kalle S

    Alltmer och mer börjar jag gilla läget, d.v.s. att i mitt fall acceptera pensioneringen.

    Därmed inte sagt att jag gillar att inte längre känna mig behövd och inte ens göra rätt för pensionen.

  2. Jan N

    Det är inte lätt att ta en arbetsinriktad häst och bara ställa honom på bete. Nu tror jag du har många viktiga uppgifter framför dig, men det är ju bra att du börjar uppskatta fribetandet i någon mån. *s*

    Tänkte skriva ett svar på Lisbeths varselfunderingar som kan tangera problemet. Men det kräver lite mer tid och fundering än jag haft de senaste dygnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.