Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nilssons modeblogg

På enträgen begäran presenteras här – dagens outfit.

När termometern i morse visade -29,8 tog jag fram en mönstrad estnisk ’sticketröja’, en av mina fäders gamla långalånga yllerock från Oscar Jacobson i lite speciellt gråvitt rut- och fiskbensmönster.
Rocken hade egentligen krävt hatt, men jag har slarvat bort mina öronlappar och ville inte riskera att ytteröronen skulle falla av.

Jag toppade istället med en stickad swixluva med fleecefoder, inköpt i New York. Skinnhandskarna kompletterades med mina överdragstumvantar med Gore-tex avsedda för kalla och regniga mc-turer.
Sålunda rustad tog jag mig an klimathotet.

Flickorna i högstadiet kunde inte låta bli att lägga av ett skratt när jag träffade dem i morse. Jag har sällan mött så skiftande kommentarer och så många småleenden på länge, men frusit har jag inte. En av de snälla pärlorna i köket på Mariehemsskolan tyckte jag var stilig, medan min skoningslösa fru nämnde något om att någon by såg ut att sakna sin fåne.

Nu i kväll har temperaturen blivit nästan somrig och gått upp sisådär 24 grader.
Blir det -35 sen i vinter någon gång så tror jag att jag tar fram min farmors gamla kalvskinnspäls. Hittills mest använd som kompletterande tomteutsyrsel. Stel och förmodligen nästan skottsäker, men varm.

Iklädd denna, med hatt och öronlappar, är dock risken stor att man skrämmer små barn och förargar Umeås djurrättsaktivister.

13 kommentarer

  1. Lotten L

    Din förnuftiga hustru har en poäng, något annat kan jag inte säga, men samtidigt har jag själv huttrat och skakat tillräckligt i de senaste dagarnas kyla för att säga att jag hellre ser ut som en vilsekommen och förvirrad byfåne, än fryser häcken, öronen och andra hängande kroppsdelar av mig! Sedan är ju Oscar Jacobson alltid Oscar Jacobson…

  2. Kalle S

    Hon har humor hon, frun din alltså. Om det nu inte din egen lustiga kommentar lagd i hennes mun utan tillstånd från henne.

  3. Jan N

    Hon sov när jag lämnade hemmet i morse, annars kanske jag inte kommit iväg i denna mundering. Hon håller en viss koll på mig.
    I ungdomen körde man Puch Dakota i ur, skur och svinkyla i alldeles för lite kläder. Till dylik idioti återvänder man inte frivilligt.
    Sen är det väl så att ser man bara rätt säker ut så tror folk att det kanske är modernt med byfånelooken….

  4. Jan N

    Det var faktiskt hennes humor som gjorde att jag ”upptäckte” henne en gång. Efter att i ett kompisgäng ha känt och umgåtts med henne i något år.
    Och kommentaren är så gott som ett ordagrant citat.

  5. Kalle S

    Förlåt mig! Blotta misstanken att du skulle ha hittat på ett skämt och sedan falskeligen påstått att det var hustruns, var rent av oförskämt av mig.

    Sedan vad gäller den varma munderingen … behöver verligen en man med så mycket inneboende mänsklig värme klä sig så där varmt?

  6. Oskar

    Som jag har väntat på denna dag! 😀
    De bloggar som har mest läsare brukar ju köra med denna dagens outfit, så jag tror ditt läsarantal kommer skjuta i höjden nu. Passa dig Blondinbella!

    Btw, jag har inte slutat skratta än 😉

  7. Monica W

    Som oskar påpekar, dagens outfit är visst oerhört populärt, så får vi varde dag se din klädsel med tillhörande kommentarer blir bloggen ännu mer skojig!

  8. Jan N

    Nja, jag tror Blondinbella kan sova lugnt. Det ska vara om det kommer något riktigt kallras över oss och kalvskinnspälsen kommer fram. Då kanske det kommer en uppföljare.

    Annars tack för alla kommentarer. *s*

  9. Gunnel

    Detta blir svårt att toppa! Jag ser dej som en bokstavstrogen lärjunge till Cajsa Warg: Man tager vad man haver….

    Man brukar bedöma trender med ”hett” eller ”kallt”. Om inte detta är i hetaste laget så misstar jag mej fullkomligt.

  10. Jan N

    Det är då olikt dig, att sakna ord. *s*
    Jag är just nu hos några vänner i Skellefteå-trakten där frun i huset sa att jag påminde om en gemensam, numera död, bekant. Ett megaoriginal, född 1900.

    Ann-Kathrin var föresten snäll när jag träffade henne, iförd den där stassen. Skrattade inte alls.

  11. Sandra

    Hahaha! Du är den sista som jag trott skulle köra en ”dagens outfit”, nog för att grått klär dig etc etc, och mode kan nog mycket väl vara ett av dina flera områden! Var såklart tvungen att läsa inlägget ”Nilssons modeblogg”, efter att ha haft dig som rektor ett antal år så vet man aldrig riktigt säkert vad du kan hitta på 🙂

    Hoppas för övrigt att allt är bra med dig och frun din!
    Kram från Sandra Lundberg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.