Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Aktivitet och vila

Nu har det varit 12 dagar med tämligen full rulle. Det kan bli så när olika saker krockar ibland.
Jag förstår att både det franska och det ryska försöket att bli av med 7-dagarsveckan havererade. Båda ländernas revolutioner ville ju bli av med den störande kopplingen till Bibelns sju skapelsedagar och försökte med 10-dagarsvecka.
Det gick dåligt. Människorna blev för trötta och det blev även andra problem.

Trots att jag fipplade med mobilen i går kväll och förvandlade en förväntad extra tidig morgon till en extremt sen så var jag så där ’i-slutet-på-ett-regnigt-november’-trött när jag kom hem idag. I stort sett från bilen till kökssoffan där jag somnade. 45 minuters middagslur, innan middagen. Vissa saker måste bara göras och det finns viktiga saker ikväll och i morgon jag hade velat vara med på, men det blir nog mest vila i helgen.

I veckan diskuterade jag med en klok karl som ansade mitt gråa hår. Vi hann med mycket, bland annat hur någon vill och klarar att vara USA:s president. Han jämförde med oss två ’som var lediga efter 16:30’ och som hade helgen fri. Jag sa inget just då, men log kanske en smula. Jag har provat något sådant en gång under mitt arbetsliv, när jag körde sopbil för att vila mig från människor ett tag. Ja, då blev jag ledig mycket tidigare. Men det är enda gången jag haft arbetsuppgifter som jag riktigt kunnat avgränsa till en bestämd tid.
Jag minns det som en väldigt fin höst, men det kanske inte hade passat mig i längden. Allt har sin tid, står det visst. Och alla är olika.

Men jag tänker bli bättre på att ta vara på vilorna.

2 kommentarer

  1. Kalle S

    Jag förstår dig, men kan du tänka dig att jag som pensionär faktiskt saknar känslan av att komma hem en fredag kväll efter en veckas arbete och veta att helgen är fri från det vanliga jobbet?

  2. Jan N

    Jag kan förstå det, verkligen.
    Vi har just kommit hem efter en stavpromenad, hjärnan har fått syre och många tankar rinner upp kring det här. Det blir nog en bloggtext till. *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.