Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Väldans tur vi har Sahlin

Ni som nyss vaknat och insett hur det står till med det svenska försvaret, hav förtröstan! Det finns ännu hopp att Sverige ska kunna freda vissa utvalda delar av sitt territorium. Kanske partihögkvarteren i alla fall. Än har vi nämligen Sahlin!

’Det är orimligt att hantera försvaret på detta ansvarslösa och slarviga sätt.’, säger vårt hopp som också vill dra ner försvarsanslagen några miljarder ytterligare. Hon är ledare för det parti under vilkets ledning Sveriges försvar enligt vissa beräkningar tappat ungefär 90% av sin styrka. Men vi har inte vikit ner oss på alla områden. Kostnaderna är i stort sett kvar på samma nivå!

Inga förband har ännu lagts ner under Alliansregeringen, men det finns ett och annat för dem också att förklara för sina väljare vad gäller vägvalen.

Det räcker inte med vissa mediala utspel från höger och vänster när blåsten mot fingret i luften visar att folket vill ha ett försvar. Riksdagspartierna har tyvärr tävlat i anings- och ansvarslöshet. Vänstersidan har vunnit, vilket är illa eftersom de suttit vid makten så mycket längre.

Vårt läge är inte bra. T.ex. räcker det inte med att ha flera stycken flygplan, man måste också låta piloterna flyga. Just nu har vi inte många piloter som de sista åren flugit så pass mycket att man kan säga att vi har ett fungerande flygförsvar.

Jag skulle önska att både våra piloter och Sahlin finge flyga och fara…..

2 kommentarer

  1. Jan N

    Tackar. Ett parti som vill dra ner försvarets anslag med ytterligare 5 miljarder efter att ha dragit ner hela kapaciteten så katastrofalt ska inte försöka knipa poäng som större försvarsvänner….
    Men som jag tidigare skrev, vi måste nog som vanligt ta hjälp av finnarna. De kanske kan ta över både försvarshögkvarteret och försvarsdepartementet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.