Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ersättare

Julia Söderberg
Idag har jag fått vara vikarie igen när två lärare hade drabbats av säsongens krassligheter. Det är ganska spännande att vara vikarie ibland. Gamla ’skräckämnen’ kan dyka upp och när det gäller nian kan man behöva tänka till ibland när man ska hjälpa eleverna med saker man förträngde för ganska länge sedan.

Vuxna som menar att man inte lär sig något längre i den nutida skolan har man lust att hälsa välkommen på besök någon gång när det ska göras nationella prov. Jag är nämligen ganska övertygad om att bara en mindre del av den vuxna befolkningen skulle få godkänt i både svenska, engelska och matte. Lägger man dessutom till lite nationella prov på NO-sidan så tror jag som sagt att många av de vuxna skulle ’torska’. Jag kan ha fel, men tror inte det.

Idag fick jag ha hand om elevens val i foto. Det var inte helt fel. I tanken och känslan förflyttades jag tillbaka till Hammarskolan där fotograf Georg Vidmann hade foto med mig och en del andra filurer i ’Fritt valt arbete’. Jag hade nog foto alla år.
Idag tittade vi på komponering av bilder och hur en spegelreflexkamera fungerar. Vilka effekter, fördelar och problem man kan få med olika objektiv och så.

Jag vill inte lägga ut något de sex elever jag hade tog på varandra eftersom jag inte frågat, men bilden ovanför är en av ’sakbilderna’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.