Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett möte med en vän

Affärslivet är inte bara pengar, girighet, logistik och kylig effektivitet. Det är framförallt fullt av människor. Idag mötte jag en av de många som jag lärt känna av affärsmässiga orsaker.

När vi möttes för snart 30 år sedan skulle jag sälja saker till honom med så god förtjänst som möjligt. Han var inte lätt att ha att göra med på det området. De sista 20 åren har jag mött honom som företrädare för olika verksamheter, men alltid med målet att köpa bra saker så billigt som det bara går. Helst billigare. Jag tror att han tjänat allt mindre på mig för varje år som gått.

Strikt affärsmässigt, mammonspräglat och opersonligt? Icket! Allt eftersom har en varm vänskap vuxit fram. Sammanlagt har vi genom åren säkert pratat hundratals timmar fast vi inte umgåtts på fritiden. Det är få områden i livet, och bortom, vi inte berört på något sätt. Ibland har det nästan varit så att affärerna blivit en förevändning att träffas en stund, ta en kopp kaffe, ’ordbrottas’ och småretas i all vänskaplighet.
I det affärsmässiga litar vi på varandra, fullt ut, men väjer aldrig för en uppfriskande förhandlingsrunda med tillhörande överdrifter.

Idag kom vi in på ett nytt område, eller vi kom djupare in på det. Det blev en speciell halvtimme då tiden stoppade inför livets allvar och människans litenhet. En oplanerad, intensiv paus i rusandet genom livet. Om tiden stannade av så gjorde inte tankarna och känslorna det. Det var ett allvarligt möte, men vänskapen fick nog ytterligare en dimension.

I tillvarons alla delar och skrymslen finns det människor att bli vän med. Också i affärer och politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.