Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

I grannkommunen

JN
Agneta och jag var inbjudna till moderaternas årsmöte i Bjurholm ikväll.
Jag gillar de små sammanhangen och ställen där man gör det omöjliga. Alldeles särskilt gillar jag Bjurholm, Sveriges minska kommun där också min barndoms by Angnäs ligger.

Efter årsmötesförhandlingarna berättade kommunalrådet Ingemar Nyman, nämndsordförandena Louise Bonta och Nils-Erik Bäckström aktuella saker från kommunen. Inte minst roligt var det Nils-Erik sa, att födelsetalen hittills i år är högre än hela fjolåret.
Trevligt!

Agneta berättade lite om moderaternas kvinnonätverk och den politiska ’allålderscirkeln’ för kvinnor i Vännäs. Jag berörde några nationella och regionala frågor, mackdöden och partiernas behov av upplysning och studiebesök vad gäller naturresursområdet. Där står det tyvärr inte bara bra till, inte heller hos oss. Men det ska bli bättre!

Kylan gjorde sitt till, dessutom kom ett annat datum på kallelsen än i planeringen och som grädde på moset skrämde Agneta och jag kanske bort några stycken. Det blev i alla fall omkring hälften av normalt deltagarantal på mötet.
Men det blev desto mer smörgåstårta på oss som kom.

2 kommentarer

  1. Kalle

    Det tror jag inte – och inte heller du – att ni skrämde bort eventuella deltagare. Snarare var väl du som bygdens son i stället ett draplåster.

    Men å andra sidan lär ju ingen vara profet i sin egen hemstad/fäderneslnd, som det sägs i Bibeln…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.