Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På andra sidan minnenas mur

JN
Jag besökte bl.a. min fars grav i Stockholm. Jag hade inte sett den opolerade naturstenen med hans namn på förut. Den passade.
Det är enligt min mening alltid intressant att gå runt på en kyrkogård, man lär sig mycket om bygden och livet. På vissa stenar finns viktiga ord.

Här blev jag påmind om att minnet av oss sällan blir så långt här nere på jorden. Högar av hopfösta gravstenar stod och vilade sig mot muren på baksidan av kyrkogården.

Det kan finnas många anledningar till att en sten tas bort. Byte p.g.a. förändringar i graven eller andra orsaker. Men också att ’abonnemangstiden’ helt enkelt är slut.

2 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid

    Det finns mycket bakom en gravsten. Vi har en grav utan gravsten och funderar på om det inte borde sättas dit en. Historien bakom gravstenslös grav är en historia i sig.

    Morfar drev in pengar och jobbade på bruket. Hans vilja både som levande & död var att ingen gravsten skulle finnas på hans grav. Folk skulle inte få nöjet att spotta på den.!!!

  2. Jan N

    Vilket livsöde. Vilken speciell situation.
    Kan ni inte sätta dit något i oljat trä, båtbehandlat hårt virke? Då kan ni både minnas och uppfylla hans önskan. Är det ”fusk”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.