Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Viktiga ord och dagar

JN
En bild från gårdagen då Anna Ibrisagic från Luleå talade för vår grupp som består av moderater från de fyra nordligaste länen. Hon sitter i utrikesutskottet och underutskottet som hanterar Säkerhet och försvar. Hon hade bl.a. mycket att säga om vikten av att vi får fram så mycket energi att EU och särskilt vissa länder inte blir alltför beroende av rysk gas.

Hon tog också en miljöliknelse som jag tycker var bra. Om femtio personer sitter och röker i ett rum gör det inte så stor skillnad, varken för personen eller gruppen, om en slutar helt och de andra röker vidare. Kan alla däremot göra en stor minskning får det stor betydelse. Med detta ville hon peka på vikten av att stödja dem som skitar ner vår atmosfär mest. Vi sitter alla i samma "rökiga rum". En procent till i Sverige är bra, men tio procent i en riktigt "rökarland" är kanske mycket mer än tio gånger bättre.

Jag lät kanske dryg häromdagen när jag skrev att jag kände mig så nöjd med en sak att jag kunde ha åkt hem efter den händelsen. Det var nog mycket sagt det, om man skulle ta det bokstavligt.
Dagarna har varit mycket intressanta. Det blev rätt mycket norrlandsanknytning i går eftermiddag, vilket gladde mig mycket. Hela dagen var väldigt givande.

Även den här dagen. Det blev en stark förmiddag som jag återkommer till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.