Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

56 miljoner i årslön, efter skatt!

Resultatlönerna har tappat alla proportioner, det är tydligt. En svensk medborgare får 56 miljoner efter skatt per år. Han ger inte så väldigt många arbete och de långvariga effekterna av hans innovationer är kanske lätträknade.

Till lönen kommer minst lika mycket till i olika sorters extrainkomster kopplade till hans resultat. Vilka reaktionerna ska bli bland gemene man vågar jag nästan inte tänka på. Hur drevet och upprördheten ska slå. Inte minst från alla dem som anser att de gör ett arbete som flera hundra gånger mer betydelsefullt till bara en 3-400-del av lönen.

Vad höginkomsttagaren heter? Han lystrar till namnet Zlatan.

4 kommentarer

  1. Lirar hockey

    Ganska stor skillnad på en fotbollsspelare och en fackpamp!

    I sporten råder fri marknad inom svensk finanselit är det klubben med inbördesbeundran som sätter lönerna!

    Finns många vanliga svensson som skulle göra jobbet som många styrelseproffsen gör mycket bättre. Man kan tyda en viss slentrian bland dessa för tillfället!

  2. Jan N

    Jätteskillnad? Råder det inte fri marknad i näringslivet? Får inte en ägare ge vad den vill i lön? *s*
    Jag kunde inte låta bli att dra parallellen med VD:arna och Zlatan, man kan inte säga att den inte finns. De som driver företag och ger många arbeten får häftigt på nöten om de tjänar en bråkdel av det idrottens stjärnor får. En som tjänar liknande mångmiljonbelopp i svensk lön betalar över 80% i skatt.
    Sen tror jag att man inte ska ska underskatta vad de duktiga ledarna kan betyda.
    För den sakens skulle försvarar jag inte ”gudlårens” konstruktioner av resultatlönerna.

  3. Kalle

    Jag delar helt ditt uppfattning. Detta är fullkomligt vansinne.

    Samtidigt kan jag inte låta bli att undra, om inte den här välbetalde miljonären också fått långt mer än andra att leva på genom den borgerliga regeringens skattesänkarpolitik.

  4. Jan N

    Jag tror han skattar i främmande land, om du tänkte på Zlatan.
    Det mesta av skattesänkningen har väl rent procentuellt hamnat hos låginkomsttagarna, men det är klart att krontalet drar iväg när man tjänar mycket. Samtidigt har Sverige fått en del förvånade internationella kommentarer för att de som tjänar mest får skatta bort fyra femtedelar och att regeringen inte tagit bort ”värnskatten”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.