Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fördelning mellan Urban och Wanja

Visserligen har Urban Bäckström bara varit VD för Svenskt Näringsliv (och därmed styrelseledamot i AMF) en dryg fjärdedel så länge som Wanja Lundby-Wedin suttit i AMF-styrelsen. Han har inte heller haft samma uttalade åsikt och retorik som henne i frågan om bonus och resultatlön. Hon ligger sämre till.

Det bör ändå vara en rimlig fördelning av kritiken mellan dem som säger sig ’inte veta och inte minnas’. Drevet skulle kunna bli tillräckligt obehagligt och orättfärdigt ändå och en ensidig kampanj mot Wanja slår i förlängningen tillbaka på oss som med rätta ifrågasätter och kritiserar.

2 kommentarer

  1. Paul

    Uppstår då man som Wanja driver drevet mot bonusar samtidigt som man beslutar att ge såna.
    Vad gäller de övriga i styrelsen har dessa nog inte drivit frågan om att det är fel med bonusar

  2. Jan N

    Det är sant, hon har talat med dubbla tungor. Snacket om att hon är lurad är bara pinsamt. Särskilt med de dokument som finns och när LO tydligen favoriserat hög pension framför lön i AMF.
    Men hon är inte ensam att hävda att ”hon inte visste”. Blir det bara hon som ska svara för det blir det fel. Blir lätt snack om ”kvinnodrev” o.dyl. om hon får avgå. Bör undvikas genom en någorlunda vettig fördelning redan från början, tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.