Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Resenärerna

Avslutar dagen (fast den egentligen redan övergått i morgondag) med att säga välkommen till Alliansens partiledare som gör ett Norr- och Västerbottensbesök idag, tisdag. Det är många hörn av Sverige som pockar på besök, många som likt Västerbotten är tämligen annorlunda jämfört med staden där partiledarnas ordinarie arbetsplats ligger.

Det är positivt med gemensamma Norrlandsbesök, det kan ge många reflektioner inom ledarfyrklövern också. Men någon gång hade ni gärna fått dela på er och ta en dag eller två i områdena som inte ligger alldeles vid E4. Någon kunde ha åkt till Sorsele, någon till Dorotea. Storuman skulle säkert kunna ha bidragit med en del till resan, liksom Norsjö eller Malå. Jag tror ni hade varit välkomna överallt. Absolut även till min hemkommun, Vännäs.

Många verksamheter kunde vara intressanta att få besöka. Räddningstjänster, kraftstationer, gruvor, vårdcentraler och skolor i glesbygd. Bara att resa genom de vidsträckta kommunerna som har så få skattebetalare per kvadratkilometer kunde ge ytterligare insikter. Det hade kunnat bli en del betydelsefulla samtal.

Det är klart att Säpo inte hade gillat det här upplägget, det hade blivit svårt och kostsamt att få ihop säkerheten vid en ’split’. Men det kunde ha varit värt priset, en gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.