Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En mygelfri och förmånslös ombudsman

Glad Påsk!

En och annan menar säkert att Nilsson är mer efter än vanligt när han önskar Glad Påsk när de flesta menar att den snart är slut.

Det händer inget speciellt idag, men det är en dag då kristenheten minns det som hände på den egentliga påskdagen. En dag ensam i sitt slag enligt kristen tro. Dagen då vi fick kvittot på att Jesus verkligen lyckades.

Enligt Bibeln blev han ’gjord till synd’, en enda stor klump av vår koncentrerade synd. Därför dog han en ’rättvis’ död på korset, han som blev människa som vi. Han mötte den älskande Domaren som vår representant. Vår mygelfrie och förmånslöse ombudsman.

Samtidigt var han Gud. Synden och konsekvensen döden kunde inte rå på Guds Son som inte tänkt en ond, en bitter tanke.
Döden har helt enkelt fått så pass stryk att den aldrig mer bestämmer.
Han tvingar sig inte på oss, men den som tror på Jesus ska uppstå och leva som han. Det är det som är påskens budskap enligt Bibeln.

På grund av det här kan jag enligt den kristna tron aldrig möta en människa som inte har rätt till samma ’arv’ som jag. Aldrig möta en människa som Gud inte dött för. Aldrig möta en människa som inte Gud ’värderat’ obegripligt högt.
Människovärdet ligger enligt min tro i att Gud både skapat och ’köpt tillbaka’ varenda människa. Geni, gravt utvecklingsstörd och alla oss normalstörda.

Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.