Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jag gillar SAAB

Tråkigt att se att Motorcentrum i Umeå har vikit in sina åror. Verkligen.
Jag lider med SAAB i deras situation också.

Jag måste säga att jag gillar SAAB. Just nu kör jag tysk miljödiesel, men jag har avverkat ganska många SAAB:ar i mina dar. Alltifrån den chefsbil jag körde som chaufför åt översten på K4, till diverse egna SAAB:ar i modernare tid. De innovativa och högst egensinniga ingenjörerna på det småskaliga SAAB har ofta fått fram saker jag gillat.

När det sen några årtionden är preskiberat kan jag berätta att jag höll på att skrota den mörkblå chefsbilen på K4:as övningsområde en gång när jag släppt av översten för ett möte i Arvidsjaur. På en inspirerad tur genom det blivande övningsområdet i strålande vinterföre fick jag ett praktställ. På en höjd med branta sluttningar på båda sidor kände jag hur styrningen nådde stoppläget ett par gånger både till höger och vänster. Det gick fint, utan ens närkontakt med plogkanterna, men kändes huvva. Det var ju inte mina grejjor.

Annars har jag mest bara goda minnen av märkets väghållning på de mest skiftande underlag. Särskilt i snöväder på oplogade småvägar i norra Västerbotten. Ofta har SAAB också levererat motorstarka trivselmaskiner och jag var svag för sånt i mina yngre dagar. För länge sedan, innan jag blev politiskt korrekt. *host*

När jag läser att det finns 27 hyfsat seriösa spekulanter på SAAB blir jag alltså lite varm om hjärtat. Det skulle glädja mig om den ständige ’underdoggen’ räddades av några som får ekonomi på företaget. Mot all förväntan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.