Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jag vill inte betala

Hela fildelningskalabaliken härstammar väl egentligen från ovanstående ståndpunkt. Jag tänkte ansluta mig till tanken, men utifrån ett nutida minoritetsperspektiv.

Jag laddar varken ner film eller musik, men hoppas att fildelningsstriden får en sansad lösning och att trupperna kommer till eldupphör.

SvD hade idag en artikel som tar upp alternativ för hur fildelarna ska kunna göra rätt för sig och författarskap, konstnärlig verksamhet och produktionen ska kunna fortsätta.

Ett förslag är bredbandsskatt. Enligt det ska alla som har bredband betala en avgift som sedan ska fördelas mellan upphovsrättsinnehavare enligt något intrikat system.

Det måste bli en annan lösning. Jag tycker det är orättvist om jag ska betala för att andra vill ladda ner tusen låtar och trehundra filmer per år.
 

2 kommentarer

  1. zebra

    Det vore väl ett bra sätt att ge substans åt den dagliga ansvarsrökelsen som politiker av alla kategorier gärna omger sig med

  2. Jan N

    Tycker du att de 44 000, mestadels fritidspolitiker, som arbetar med vårt gemensamma i kommun och landting mest eldar rökelse? Jag kan tala om att det är ganska mycket mer än det. *s*

    Jag är inställd på arbeta för andra, det är jag. Men kanske inte främst genom att betala för någras musik och filmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.