Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En ¨nörd¨ på (M):s kommunala riks

JN
Det fanns säkert flera, men jag tänkte nu på mig själv.

På Wikipedia står det:
¨Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotypisk, oftast lätt negativ benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde.¨
Man beskriver den typiska nörden så här: ¨.. en mager tonårskille med finnar och glasögon…¨

Det är kanske bristen på ungdom, magerhet och finnar som räddar mig, annars anser nog flera att jag kvalar in.
Efter att ha talat Norrland och inlandsbesök med en partiordförande och statsminister, partisekreterare, arbetsmarknadsminister, justitieminister, kommunikationschef och organisationschef tipsade ombudsmannen mig att kanske ligga lite lågt.

Kommunikationschefen tipsade om att utrikesministern ’älskar Norrland’. Oss emellan sa han att CB skulle trivas om man satte honom mitt i skolgen.
Utrikesministern var också med på Gösta Bomans resa längs Ume- och Vindelälven på sjuttiotalet. (Den resan var jag också med på, som relativt mager, glasögonprydd tonårskille och bihang till min far.)

När jag hade möjligheten att sätta tänderna i utrikesministern kom jag dock ihåg min erfarna och omdömesgilla ombudsman och sparade krutet. På förra partistämman önskade jag honom välkommen tillbaka på en liknande resa och det kommer kanske fler tillfällen att försöka få hit honom.

Det som inte är nördigt är att jag har full förståelse för ministrarnas situation. Man vågar bara gissa hur mycket krisen ökat den redan stora arbetsbördan för ministrarna som har de tyngsta uppdragen.

Ordförandeperioden i EU närmar sig dessutom med stormsteg. Denna gigantiska extrauppgift kommer i ett mycket allvarligt läge och försvåras genom att oppositionen vägrat ligga lågt som Allianspartierna gjorde då Göran Persson satt ordförande.

Trots helhetsbilden måste vi arbeta för Norrland inklusive inlandet ändå. Det är för få som gör det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.