Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tid för uppvärmd konstgräsplan?

Just nu är jag åhörare på kommunfullmäktige i Vännäs. Efter inledande formaliteter på dessa möten finns det något som heter ’Allmänhetens frågestund’. En möjlighet som nyttjas alltför lite.
Alldeles innan mötet ställde jag en fråga till kommunchefen och frågade om något hindrade att jag ställde en fråga. Jag sitter ju inte i kommunfullmäktige.

Han såg inga juridiska hinder. Inte mötesordförande Lilja heller, även om han tyckte det var tveksamt om jag skulle räknas till allmänheten som ledamot i kommunstyrelsen.
Efter att jag ställt mina frågor var det kanske fler som ansåg att jag inte borde räknas till allmänheten.

Min första fråga var hur kommunstyrelsen tänkt bemöta invånarnas dom över att vi nu ska investera knappt 10 miljoner i en uppvärmd fotbollsplan som dessutom kommer att kosta någon knapp miljon i drift per år.
Alla partier anser att Vännäs fotbollsspelare i princip borde ha samma möjligheter som Umeås. Moderaterna i Vännäs har dock med tanke på läget och kärnverksamheterna velat skjuta på investeringen. Vi har som enda parti sagt nej och reserverat oss.

Kommunstyrelsens ordförande Johan S svarade att man inte behandlat hur man ska möta den allmänna opinionen. På min följdfråga om det är för sent att snabbstoppa bygget svarade han att man inte behandlat detta heller.

Hjoggsjö IF:s tidigare stjärncenter, Sixten Jonsson (C!) erbjöd sig direkt att bjuda mig på UIK:s nästa hemmamatch så att jag skulle tänka klarare i de här frågorna…..

2 kommentarer

  1. Kalle

    En väl förborgad hemlighet detta som du berättar om den uppvärmda konstgräsplanen. Nog har väl ändå idrottsintresset tagit över en för stor del politikernas sunda förnuft, om man är beredd att satsa så mycket på utökade träningsmöjligheter.

    Det säger jag som pappa en till en son som spelade fotboll i SIF i åtskilliga år och gladde sig enormt åt det, trots avsaknaden av konstgräs.

  2. Jan N

    Förberedelserna för planen har kanske inte uppmärksammats så mycket ute bland folk. Många aktiva välkomnar planen också.
    Själv är jag rädd att vi kommer att få göra många smärtsamma neddragningar framöver. Att i det läget safta till med dessa miljoner på en konstgräsplan tror jag kan bli kostsamt på flera sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.