Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Samarbete

Det finns ett samarbete inom Umeåregionen som är väldigt värdefullt. Samtidigt är det mycket som behöver utvecklas och uppfinnas för att vi ska klara morgondagen på ett någorlunda kontrollerat vis.

Många invånare och kommunanställda är nog rädda för att saker ska ’hamna någon annanstans’. Det är förståeligt. Förändringar kan vara skrämmande och kontot för ’byapolitik’ och gammal surnad prestige uppvisar tyvärr aldrig underskott.

Samtidigt måste vi se verkligheterna i vitögat och våga se förändringarna som möjligheter. Vi kan samordna saker så att vi har kvar funktionen (kanske t.o.m. förbättrad) och samtidigt frigör resurser till annat. Det kommer vi att behöva.

För övrigt måste inlandets kommuner bli mångdubbelt bättre på samarbete för att möta utmaningarna framöver. Jag tycker de ska ta upp kampen med Umeåregionen och bli Västerbottensmästare på samarbete, samordning och samutnyttjande. Jag tror det är livsviktigt. Kör gärna om oss så vi vid kusten får draghjälp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.