Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det kan bli något gott i Vännäs

Vid ett samtal med kommunalrådet ikväll sa han något som jag också tänkte när man fick höra om motreaktionen i eftermiddag.
De kan komma något gott av det här!

Det är tråkigt att det skulle behöva gå så här långt, men nu har vi verkligen anledning att göra något många av oss försummat alltför mycket – Att ta kontakt med våra invandrare. Bjuda hem dem till oss. Det var ganska länge sedan vi hade några på besök, men nu ska vi försöka få till det igen.

Det kanske inte är lika lätt, men jag skulle ha velat bjuda hem några från ’andra sidan’ också. Några av dem som kan tro att det är en god idé att samlas omkring hus där det bor alla slags människor och kasta sten igenom fönstren till invandrarfamiljer med små barn. Som kan försvara inför sig själva att man kan angripa sådana som talar ett visst språk för att man har något otalt med andra som talar det språket.
Det finns de som njuter av och organiserar sådana här händelser och dem kan man kanske inte göra något åt. Men kanske en del av dem som ’följer med’.

Det är klart att man inte ska se mellan fingrarna om det görs allvarliga felaktigheter av invandrare. Det är lika klart att man inte kan förfalla till så lågt ’vi och dom-tänkande’ att man själv ger sig på någon bara för att han har fel hudfärg eller språk. Som fotbollshuliganer kan göra med en landsman som har fel halsduk eller tröja.

Saker har ordnats för möten med invandrare, men många av oss har inte varit med. Jag hoppas det blir något ganska snart igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.