Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Med på Toppen


Ikväll har jag fått vara på Toppen, hotellet i Storuman. Anledningen är en EU-parlamentariker som heter Hans Wallmark och som de här dagarna reser runt i Västerbotten. Nja, han är inte parlamentariker än, men han ställer upp i valet om några veckor. Och han lär komma in.

Visserligen bor han i Ängelholm. Men han är en mycket speciell skåning och blivande EU-parlamentariker. Föddes i Boden, var skolelev i Vilhelmina och ungdom i Haparanda och talar följaktligen inte skånska. Det är tunga argument bara det. (Förlåt, mina skånska vänner, jag gillar egentligen dialekter. Även er. *s*) Att han dessutom kämpar hårt mot knarket, reser i inlandet och står ut med att norrlandsgrillas som ikväll, det är högst kvalificerande.

Efter att ha börjat i Skellefteå åkte han till Storuman ikväll. I morgon ska han besöka Biostor, ett bioenergikombinat här i Storuman där man gör fjärrvärme, pellets och bioel. Allt med en enorm verkningsgrad på 98%.

Därefter åker vi ner till Vännäs där Hans idag frågade om vi kan stanna efter att Vännäs hamnat i blickpunkten av en mindre trevlig orsak. Det känns bra om bilden av vår kommun kan balanseras en del. Där kommer vi att träffa Johan Söderling om allt går som det är tänkt.

Efter det åker vi till Umeås minsta friskola. Eleverna ska få fråga honom om ett och annat och han ska träffa en del av personalen. Det kan nog bli en och annat som hälsas med Hans Wallmark som också sitter i sitt partis styrelse. Ett och annat om skolan i allmänhet och kanske även om den nya skollagen.

Vilket parti han kandiderar för? Han kandiderar för moderaterna. För er som genast menar att eleverna blir utsatta för ensidig påverkan kan jag berätta att den kommer att balanseras. Rapport kommer även om det. *s*

2 kommentarer

  1. Jan N

    Hmm, ja , kanske det? Jag har lovat att det ska bli fler besök. Man måste vara extra noga med balansen när man själv är politiskt engagerad. Har ett annat parti utanför Alliansen som jag tänkte få hit.
    Våra elever får ju inte rösta irl, men ändå.

    Jag har snappat upp att du har någon eller några supportrar här, men också några som är emot. Av olika anledningar. *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.