Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Som en långdag


Det blev en lite ovanlig dag idag. Den startade med ett frukostmöte i Storuman kl 0730. Hans Wallmark, den norrländske EP-kandidaten från Skåne, mötte några företrädare för moderaterna i Storuman och pratade både Norrland och EU.

Sedan blev det ett studiebesök på Biostor i Storuman tillsammans med Gunnar Åström och med projektledaren Henrik Sundström som guide. En glödande entusiast för den högmoderna anläggningen som producerar både pellets, fjärrvärme och bioel. För den mannen verkar inget omöjligt.
En av visionerna är att få igång tillverkning av biodiesel så att man med tåg skulle kunna leverera pellets till Stockholm utan att man använt en gnutta fossilt bränsle i någon enda liten del av tillverkning och transport. (Banan till Vännäs är inte elektrifierad)

Vi hann prata rätt mycket om Norrland, Vännäs, skolor m.m. och Hans hann också ’powernappa’ en stund medan jag körde hans hyrda C30 mot Vännäs. Lunchen blev att vi delade på en kexchoklad jag hade med.
Vi pratade med Johan Söderling om läget i Vännäs i 45 minuter innan det bar iväg till Umeå. Hans uppskattade verkligen Johan och sa efteråt att vårt kommunalråd inte verkade ha ’tagit skada’ av politiken. Han har kanske sett exempel på motsatsen här och där.
Vi hann också hälsa på några av irakierna som råkat illa ut i helgen. Jag bytte telefonnummer med en av dem som talar svenska och vi har hunnit prata lite ikväll.

I Umeå mötte Hans högstadiet på Mariaskolan och berättade lite allmänt om EU och det som han såg som ’vitsen’ med det hela. Det blev en del frågor, alla hanns tyvärr inte med. En av eleverna frågade Hans när han skulle komma tillbaka.
Ikväll har jag försökt få tag i en EU-kandidat som har helt annan ståndpunkt än Hans. Det misslyckades, men jag ska prova igen. Även om Hans inte gjorde reklam för partiet vill jag eftersträva balans och så stor neutralitet som möjligt när det handlar om skolans elever.

Efter att Hans lyft mot Stockholm och ett möte med Rikspolisstyrelsens Narkotikaansvarige blev det arbetsmöte för skolresegruppen. Därefter ett AU-sammanträde för skolan på telefon och till sist har jag varit till Dalkarlså och hämtat vår resebuss. Jag kom hem för en halvtimme sedan och funderar på att ta det lugnt resten av kvällen. *s*

En rolig dag, men tur att alla inte ser likadana ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.