Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sagt upp kontakten med Stockholm

När det ringer från storstäderna undviker jag att svara.
Det finns förstås vissa risker med den policyn.

Det är inte lika inkrökt Norrlands-chauvinistiskt som det låter. Av olika anledningar har vi inte på smidigt sätt kunnat ansluta vår hemmabaserade teliafon till NIX-registret. Det innebär att det ringer säljare varje dag. Oftast från storstäderna. Några från samma återkommande nummer, men vissa luringar växlar lite. Jag kontrar just nu med en enkel lösning – jag svarar inte på samtal som kommer från Malmö, Göteborg och Stockholm.
De som verkligen vill nå mig personligen använder förhoppningsvis mobilen.

Just nu sitter jag i telefonkö. Dagen blev inte som tänkt. Det dök upp flera oförutsedda behov som måste lösas av människor utanför Vännäsby, de flesta säljare. Det har inte varit lätt att få tag i dem jag vill. Det är nästan som en naturlag. Det lurar hela tiden säljare i telefonen som man inte alls vill tala med.
Dem man behöver får man inte tag i.

Måste ta tag i ’NIX-eriet’ igen.

5 kommentarer

  1. Kalle

    Inte kan du väl säga upp kontakten med Stockholm. Utan det funkar väl knappast det kommande och förmodade riksdagsmannauppdraget!

  2. Jan N

    Hej bara, den har jag inte provat. Youtubeklippets variant tror jag att jag är lite för feg för också. *s*

  3. Jan N

    Riksdagsjobbet? Som fullfjädrad kommunalbyråkrat vet du väl att det inte är något jobb eller yrke, utan ett tidsbegränsat uppdrag. Dessutom skaffar man nog inte sådana via priskurant’n, affär’n eller nätet, ungefär som man beställer vattenpump eller bakdäck till motorcykeln. *s*
    Sen finns det mycket annat att ”stå i”.

    Uppsägelsen med Sth inte total, vi ska snart dit.

  4. Jan N

    Fick just ett samtal från firman ”Front”. Jag väntade precis ett samtal från mamsen och svarade utan att se efter vem det var. En flicka ville ge mig en par kalsonger. Agneta skrattade när hon lyssnade till mitt motdrag som inte recenseras här. Jag slipper kallingarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.