Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kaotiskt i Vännäs i natt…?

…näe, jag har svårt att tro det. Så här såg det ut för ett tag sedan. Inte en kotte var att se, inte ett ljud att höra..

Nerverna ligger kanske lite utanpå när det gäller Vännäs efter det som skett både i tidningarna och i verkligheten. Jag hade just kommit hem när jag såg "Extra"-bannern över vk.se och rubriker längst upp om slagord, fönsterkrossning och polispatruller på väg hit. Det är klart att man blir orolig.

Jag tog kameran och åkte, men det enda halvsuspekta  jag kunde hitta var VK:s nyhetschef Ingvar Näslund (*s*) som befann sig i Vännäs och fått en påringning från tidningen. Ingen av oss kunde hitta minsta livstecken "på köpingen". Innan han åkte hem sa han jag kunde sända ett foto om jag hittade något. Sorry Ingvar, det blir inget mail.

Ett livstecken hittade vi förresten. Två trevliga grabbar som inte heller hört ett pip och sa att jag gärna fick fota dem. Det skulle enligt första rapporten ha krossats minst ett skyltfönster. Jag snabbkollade dem jag vet om, men allt såg sömnigt och fridfullt ut.

Nog kan något ha hänt någonstans, men jag tror "Extra"-bannern kan ha varit lite "overkill".

(Får kanske be lite om ursäkt, såg just att polisen plockat in några ungdomar innan jag noterade det stora lugnet)

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Anders

    Det verkar som att VK har infört som princip att det alltid ska finnas en nyhet med EXTRA-banner. När det då råder nyhetstorka så blir det lätt lite löjligt.

  2. svenne banan

    Man får väl vara glad att de inte tömde hela Västerbotten, Norrbotten, Ångermanland och Jämtland på varenda snut för att rycka ut till nattens allvarliga händelse… Till skillnad från gruppvåldtäkter och allehanda våldsbrott, vilket som bekant definitionsmässigt alltid rör sig om ”en smärre förtret” eller ”pojkar som busar”, förmodligen p.g.a. att de utsatts för ”strukturell rasistisk diskriminering”:

  3. Jan Nilsson

    Svar till Anders (2009-07-18 08:25)
    Något hade i.o.f.s. hänt, polisen fick skjutsa hem några stökpellar till föräldrarna. På morgonen har Folkbladet skrivit om ”Orolig natt i länet”, men inte ett ord om något i Vännäs. Det vore kanske en bra idé att ”hushållera” lite med ”Extra” och stora bokstäver. Det är väl bra att det är en koll på utvecklingen här i Vännäs, men det gagnar ingen om det blir missvisande. Jo, nynassarna blir väl glada och får saker att brodera ut i sin tidning.

  4. Jan Nilsson

    Svar till svenne banan (2009-07-18 10:39)
    Jag ska av eget intresse försöka kolla hur mycket polis som egentligen kom. Det kan mycket väl hända att polisens närvaro var lämplig för de här grabbarna. Luktar det hatbrott i anmälan ska man naturligtvis agera, särskilt när allt ”gammalt” inte är helt utrett än.
    Förstår vad du insinuerar och håller inte med om den svepande beskrivningen. Varje övergrepp, från vem det vara må, ska mötas av samhällets tydliga reaktion.

  5. Isak

    Många äro de inlägg där Jan förfasat sig över
    ”buset” i vårt land. Efter raskravallerna i vintras så har Jan förnekat allt ”bus” i Vän-
    näs. Vet inte varför han blundar, kanske han
    känner sig ansvarig på något vis. För det som
    hände i Vännäs, kunde ju inte hända, och allra
    minst i Vännäs. Men ändå hände det som hände.
    Ja bäste Herr Nilsson, trots dina nattliga räder med din kamera, så får du nog närma dig
    problemen på mer gräsrotslik nivå, hur nu detta
    skall vara möjligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.