Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Pendeltåg Vännäs-Umeå-Holmsund


Det låter som en mycket spännande och miljövänlig idé, förutsatt att de begagnade motorvagnarna är i gott skick.

När VK skriver om att länstrafiken ska "ersätta busstrafiken med tågtrafik" så kan det ändå bara handla om delar av busstrafiken. Det finns folk norr om Umeälven i byar som Brattby, Gubböle, Svallet, Norrfors och Brännland som också behöver komma sig till arbetet i Umeå. Söder om älven har vi exempelvis byar som Brån, Strand, Överboda och Sörfors. Där växer och föryngras befolkningen och en stor del av dessa behöver komma sig till Umeå.

Det är välkommet med eldrivna småtåg på sträckan Vännäs-Umeå-Holmsund, men bussarna behövs även fortsättningsvis. Byarnas unga invånare behöver bra kollektivtrafik. Utmaningen är att få fler att använda den.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.