Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Borg borgar för begränsning

Det må förlåtas mig om jag gör en repris på något som både Paul Redstig och Edward Riedl lyft fram idag. Det handlar förstås om bonusvansinnet. Alla läster inte alla bloggar.

De flesta av oss blir upprörda när man hör att vissa bankbonusar skenar igen. Även många av oss som menar att prestationslön och EN VISS bonusdel kan vara motiverad i vissa typer av arbeten gladdes nog åt Anders Borgs ord idag.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Daniel

    Hej!
    Såg på Svt´s hemsida att man i morgon tar beslut att nu satsa 27,6 Miljarder kronor på bygget av 21 kilometer väg i Stockholm.

    Vid ett snabbt överslag så får jag följande siffror, alltså kostnaden för dessa 21 km väg i Stockholm motsvarar ca. 379,5 år av infrastruktursatsningar i hela Västerbottens län.
    (jämförde mot dagens avsatta medel till AC län dvs. ca. 800 miljoner som skall räcka 11 år framåt i tiden för hela länet, om jag nu förstått vk rätt).
    Kan det verkligen stämma?

    I sådana fall var ligger rim och reson i detta, eller är det enbart i denna landsända man borgar för begränsningar och då framför allt inlandet?

  2. Isak

    Borgarnas borgare Anders Borg ryter, så att det ger eko
    långt in i dom djupa kassavalven. Darra borde dom penn-
    ingstinna finanslejonhannarna som regeringen göder. Men
    dom tar tacksamt emot kritik, för detta dom redan har
    blivit tusenfalt rik, fast Borg i kistan slår i en spik.
    Men herr Nilsson tycker inte det är omoral, när lönen kan
    vara lite skral.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Daniel (2009-09-03 00:08)
    Daniel, en intressant fråga och du formulerar den väl. Här får regionala politiker i Västerbotten varken vara för lydiga eller bortse från Stockholms ständiga trafikinfarkt. Jag tänker skriva ett (skulle tro det blir flera!)inlägg om detta.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-03 06:27)
    Frågan är hur man ska få finansvärlden att agera mer som på de långsiktiga ”gammkapitalisternas” tid. Kortsiktigheten och teflonminnet verkar kunna fira nya trimumfer.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Kalle (2009-09-03 06:34)
    Att få 20 miljoner i lön inom kapitalförvaltning, särskilt för året 2008, upprör nog de flesta. Samtidigt är det väl gamla avtal som fortfarande gäller. Ska bankerna och förvaltningsbolagen behålla något anseende får de strama år. Samtidigt vill vi ha såväl dristiga entreprenörer som långsiktiga förvaltare. De måste hitta belöningssystem som premierar lagomlinjen mellan stabilitet och affärsmässighet. Och det ska finnas tak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.