Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Uppgift för kommunpolitiker


Det känns bra att staten överträffade förväntningarna och delade ut oväntat mycket extra pengar till kommuner och landsting.

Samtidigt är jag rädd att vi kommunpolitiker lätt blir skelögda av tanken på valet 2010. Vi faller lätt för frestelsen att glömma att detta är ett engångsbidrag. Att vår verksamhet och ekonomi måste vara långsiktigt hållbar även i ett läge där exportindustrin inte längre gör oss lika rika.

I Västerbotten måste vi bl.a. börja samarbeta på ett helt annat sätt över kommungränserna så att medborgarnas pengar får gå till rätt saker. Främst vårdande och skruvande händer och lärande möten. Det finns mycket mer vi kan samarbeta om än vad vi gör idag.

Dags att släppa på den kortsiktiga prestigen och byapolitiken och börja leta samarbetsområden. För medborgarnas och särskilt för de svagastes skull.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Mikael Sundling (2009-09-10 23:41)
    Det kommer att ta tid. Bra om vi får börja arbetet nu och möta pensionsavgångarna med mer samarbete i administrationen.

  2. Kalle

    Bra talat, Jan! Många är vi som tror att det inte bara var omtanke om landets ekon omisom fick staten, d.s.v. regeringen, att släppa till så passa mycket pengar. Nog känns det som ”skelögdhet” från det hållet också spelade en roll.

    Bra i alla fall att det finns kommunalpolitiker som inte är lika kortsiktiga i sitt agerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.