Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ondska som politisk kamp

Aftonbladet hade härom dagen en artikel som bör läsas av den som är samhälls- och samtidsintresserad. Den handlar om det våld och den förstörelselusta som kännetecknar ett antal små nätverk långt ut på vänsterkanten. Ofta befolkade av ungdomar från samhällets "övre delar".

Jag kan inte förstå annat än att det handlar om ren ondska lindrigt kamouflerad till politisk kamp. Förhärligat och försvarat våld flyttat från spelets värld direkt ut på gatan. Sett genom kraftiga glas av vriden ideologi ser det kanske vackert ut i deras egna ögon. Nästan värst är att en del av deras föräldrar verkar stå bakom dem eller åtminstone inte vilja se verkligheten.. Av egen övertygelse, dumhet eller självbedrägeri, det är frågan.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Isak

  ”Jag kan inte förstå annat än att det handlar om ren ondska
  lindrigt kamouflerad till politisk kamp” Ja det är den ana-
  lys som en skolledare i Umeå, i en frireligiös skola kan
  förklara det som händer i våra tre största kommuner i vårt
  land. Bästa Herr Jan Nilsson, du måste lära dig att skilja
  på rektorn Nilsson, kommunalpolitikern Nilsson, och som du
  hoppas på rikspolitikern Nilsson. Om du i din iver går över gränserna för att anklaga våra ungdomar för att föra en politisk kamp genom att förstöra, så har du inte fattat
  mycket av vad ungdomarna har att säga. Jag trodde att du
  trots din ungdom vore vuxnare.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Isak (2009-09-15 23:07)
  Som så ofta träffar du inte ens i närheten. Klicka på länken i texten och läs Aftonbladets artikel så ser du vad och vilka jag skriver om. Börja där.

 3. Erik

  Typiskt en frireligiös person att tala i termer om ”ont” och ”gott”. Är det du som bestämmer vad som klassas som ondska eller inte? Jag anser att moderaternas klasspolitik som hela tiden går ut på att göra de rika rikare är ren ondska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.